12 Temmuz 2010 Pazartesi

tercih hatası

arkadaşlarınızdan birinin sevgilisinden ya da eşinden ayrıldığını varsayalım; gidilecek erkek erkeğe içilip 'boşta karı planları' yapılacak, bir akşam oturmasında kız kıza sohbetlerde eski defterler karıştırılacak vs. vs...

(sakın cinsiyetçi olduğumu düşünmeyin. sadece, böylesi zamanlarda erkek ya da kadın olmanın farketmediğine, cinsiyetin ortadan kalktığına ve sohbetlerin kız kıza ya da erkek erkeğe tadında yapıldığına inanıyorum.)

konuşma 'o'na geldiğinde ne söylediğinizin bir önemi yoktur. çünkü her şey rol kapmakla alakalıdır. siz çamur atan rolünü alırsanız, arkadaşınız savunandır. savunmaya kalktığınız da ise arkadaşınızı durdurabilene aşkolsun.

ama neden?

burada rol kapmaktan daha fazlası olmalı...

bence buradaki tek suçlu egomuzdur.

böylesi durumlarda arkadaşımız muhabbete 'zaten beş para etmezdi' tadında eski sevgilimize saldırarak girdiği zaman hemen onu savunuruz. çünkü bu biraz da kendimizi savunmak demektir. kim yanlış bir tercih yaptığını, seçimlerinin hatalı olduğunu kabullenebilir ki?

eğer arkadaşımız 'keşke yapılabilecek bir şeyler olsa' hanesine bir çentik atarsa bu defa biz eski sevgilimizin canına okuruz. istediğimizi söyleyebiliriz, çünkü arkadaşımız bunu yaparak tercihimizin doğru olduğunu, egomuzun duvarlarında oluştuğunu sandığımız çatlakların yanılgı olduğunu söylemiştir.



notgibi: siz en iyisi gelin böyle durumlarda benim yöntemimi kullanın ve 'o ciciyse sen daha cicisin' deyin.

Hiç yorum yok: