30 Mayıs 2011 Pazartesi

the green fairy*

siz hiç müzikleri yüzünden bir filmi yeniden izlediniz mi? ben izledim: london boulevard(2010)...

son olarak, "filminize nasıl 'bağımsız' havası verirsiniz?" tarzı kurslar, el kitapları var da ben mi bilmiyorum, diyor ve sözü leicester'lı gençlere bırakıyorum: kasabian...

*kasabian, the green fairy

4 yorum:

pluie dedi ki...

Şarkıyı çok beğendim ama sanırım indirilmiyor. Dinledikçe dinleyesim geliyor.

Filmide izlemedim zaten yurt ortamında kaldığımdan doğru düzgün film izleyemiyorum acısını inşallah finalerden sonra çıkaracağım.

Var benimde böyle filmlerim ilk aklıma gelen C.R.A.Z.Y. (2005) oldu. Soundtrack albümü çok başarılı. Eğer izlemediysen tavsiye ederim yada film izlemeye vaktim yok dersen albümünü öneririm :) Daha çok varda şimdilik bu olsun.

Bu arada madem konu film sana daha önce bir dergide gördüğüm bir soru sorayım :)

Bir uzaylıya önereceğin ilk 10 filmi alayım lütfen. Filmlerden sonra soru kitaplara ve müziklere gelebilir izninle.

mutlu kal

sevgilerimle p.

verbumnonfacta dedi ki...

umarım, indirilmiyor derken, dinlenemiyorumu kastetmediniz. çünkü ayarlarıyla oynanmamış bilgisayarlarda grooveshark sıkıntı yaratıyor. o yüzden fizy linkini de eklemeye başladım.

film sırasında bir kaç defa çalıyor bu şarkı; yerinde ve zamanında. filmi pek tutmadığım halde bu şarkı ve diğerlerinin hatırına yeniden izledim.

yurt eski bir yaradır içimde. eğer hayatım bir gün film olursa şu sahne mutlaka olur: on bir yaşında bir çocuk kucağında nevresim takımlarıyla büyükçe bir yatakhaneye girer. yatakhane loştur. kendine söylenen yere giderken, metal ranzalardan birine yapıştırılmış bir etiket okur. orada 'sınıfı:zindan' yazmaktadır. çocuk başını kaldırıp babasına bakar. üniversitede ise ebeveylerinin maddi olanakları ne olursa olsun bence en az iki yıl yurtta kalmak iyi gelir. en azından erkekler için.

filmi biliyorum. ama soundtrack'i kalmamış aklımda. filme dair ise deftererime şu notu düşmüşüm. 'o yaşlarda herkes biraz olsun ucube, biraz olsun yalnız değil midir? eğer filmi yapılsaydı, büyük kardeşin de ne kadar yalnız olduğu ortaya çıkardı.' soundtrackini ise illegal yollardan edinip dinlemeye başladım. güzel ama.

öylesi bir liste benim için çok zor. çünkü metropolis'le aç parantez avatar'la kapa parantez yapan bir listem var. üstelik wong kar-wai,tarkovski, fellini'nin bütün filmleri, philip seymour hoffman' ın oynadığı bütün filmler gibi hileler yapmak zorunda kalırım. :)

pluie dedi ki...

Yok yok müzik dinleniyor:)
Sadece indirmek istemiştim arada dinlemek için çok hoşuma gitti. Sırf bu müziği dinlemek için ekran karşısına geçtim.

Demek Zindan.
O yaştaki bir çocuk için çok zor olsa gerek. Bende o yaşlarımda yeni bir Ülkeye adım attım ikisini kıyaslamaya kalktım birden kendi içimde ikisininde zorluğu ayrı :)

Yurt konusu çok karışık bir dokun bir ah işit olayı olmasın diye burada kısa kesiyorum :) Hem seviyorum hemde bir an önce eve çıkmak istiyorum insanları altan almak bir noktadan sonra çok yorucu oluyor yapı gereği gereğinden fazla sabırlı olup altan alıp sustuğumdan üzülen ben oluyorum.. Diyorum pluie susma susma konuş ama yok olmuyor:)

Film listeni vermedin ama Yönetmen listeni aldım buradan yola çıkarım kendime yazın izlenecek film listesi oluşturmaya başladım. Sevdiğim bloggerlere soruyorum böyle tarzları hoşuma giden mesela ilk tavsiyem

Francis Ford Coppala-Apocalypse Now Filmini tavsiye etti bana sevgili sanem ucar

http://sanemucar.blogspot.com/2011/03/ama.html#comments

eğer ziyaret etmediysen tavsiye ederim kendisini bir kaç yıldır internetten takip ediyorum ve hayranım :)

Crazy için düşüncelerimiz benziyor müzikleri ciddi anlamda güzel.

Oo verbumnonfacta ben destan yazmışım :)

müzik için teşekkür ederim çok çok ^^

sevgilerimle

p.

verbumnonfacta dedi ki...

dün sabahtan bu yana döne dolaşa o albümü dinlediğimi itiraf etmeliyim. bu sayede back ın baby's arms' ı ne kadar özlediğimi, white rabbit' ten ise ne kadar sıkıldığımı anladım.

tavsiyeleri daima dikkate aldım.