31 Ağustos 2015 Pazartesi

us open

yılın son grand slam'i amerika açıkbugün başlıyor.

*

fazla "amerikalı' bulduğum için o kadar hazzetmem. üstelik saat farkı yüzünden maçları canlı izlemek zordur. yılın son büyük çarpışması olduğu için önem kazanır biraz da.

bütün görgüsüzlüğüyle new york şehrini yansıtır. nihayetinde, louis armstrong'un bin dokuz yüz altmış dört yılındaki dünya ticaret fuarı sırasında kullandığı açık hava konser mekânının apar topar değiştirilip merkez kort yapıldığı ve yaklaşık yirmi sene öyle idare edildiği bir turnuva bu.

ortama alışmak için belli bir anlayışa sahip olmak gerekir, özellikle amerikalı olmayanlar için. bin dokuz yüz seksenlerin sonlarında maçınız açık kortlarda ise kafetaryadan yükselen kızarmış pirzola kokusunu teneffüs etmek zorundaydınız.

isveç şampiyonu stefan edberg ortamdan o kadar rahasız olmuştu ki, bir daha oraya dönmeme tehdidinde bulunmuştu. ardından antrenörü tony pickard ona huzur bulması için long island'da bir aile pansiyonunda kalmasını önermişti. ve bu öneri işe yaradı. edberg, us open'ı iki kez kazandı.

hatta klasmanda bir numaraya yükselmeyi başarmış amerikalı jim courier bile flushing meadows'taki alanın "atom bombasıyla yok edilmesini" teklif etmişti.

*

geçen yıl erkekler kanadında yaşanan büyük süprizden sonra bu sene olacakları merakla bekliyoruz. serena grand slam yapabilecek mi? federer reşit olacak mı? nadal "her sene en az bir grand slam serisi"ni onuncu yıla taşıyabilecek mi? cilic ünvanını koruyabilecek mi?

Hiç yorum yok: